Totes les plantes que tenen flor necessiten ser pol·linitzades per produir llavors i sobreviure, prop de les dues terceres parts de la dieta dels éssers humans, provenen de plantes pol·linitzades, i el 75% de la flora silvestre depèn dels animals pol·linitzadors per a la seva reproducció.
I per si no tenien prou, les plantes en perill es troben que també s’han de enfrontar a l’amenaça que els suposa la desaparició dels pol·linitzadors.
No abelles vol dir no tomàquets, no ametlles, no cafè, no carbassons, no mangos,….
A l’informe sobre plaguicides 2021 d’Ecologistas en acción “Directo a tus hormonas – Guía de alimentos disruptores” trobem que les fruites i verdures són el grup on s’han detectat el més gran nombre de residus de plaguicides, 103 substàncies diferents. D’aquests, el 31% dels analitzats són substàncies no autoritzades per Europa.
El 25% de les 20.000 especies d’abelles podrien ja haver-se extingit.
Per conèixer el problema una mica més a fons us recomanem:
Visitar l’exposició “Més que abelles” al Jardí Botànic de Montjuïc de la mà del Museu de Ciències Naturals de Barcelona prorrogada fins Octubre del 2022.
Descarregar-vos la European Red List of Bees publicada per la UINC, o
Descarregar-vos la Guía didàctica “Els pol·linitzadors” del Jardí Botànic de Sóller
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.